MCB Plaza
Kuala Lumpur, Malaysia
The form of the building is square in plan. The cut-out of the geometry at the top floors creates a semi-enclosed landscaped space for the penthouse offices. This transitional space between the outside and inside of the building is a typical characteristic of Malay and generally tropical architecture. Framed by means of a stepped lattice grid it helps to top the building in order to intensify the formal architectural expression. The building rests on a solid base of rough granite from which rises a smooth cover of semi-glazed ceramic tiles. The front entrance is articulated by means of a projecting canopy and accentuated by symmetrically placed columns.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Kuala Lumpur, Malaysia
Events
1986
Variant Names
MCB Plaza
Building Usages
office building/complex
commercial