Rumah Baca
Bandung, Indonesia
This three-storey residence accommodates a children’s library and multi-purpose community space on the first floor and the architect’s residential and office functions on the upper floors. The vertical separation of public and private space is further bolstered by the fact that the house is built on a slope and the outdoor spaces are on different levels and at opposite ends. Constructed of concrete, it is rectangular in plan and is topped with a traditional terracotta pitched roof. The concrete is left exposed, as are the wall bricks. Wood and bamboo also feature and there is no glass in the windows, rather woven bamboo to allow air to circulate.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Bandung, Indonesia
Events
2010
Variant Names
Rumah Baca
Building Usages
private residence
residential
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee