Rowhouse at Bosphorus
Istanbul, Turkey

This building is located on a very narrow Arnavutkoy lot overlooking the Bosphorus Straits. The four floors and a loft within the top floor accommodate living, sleeping and study spaces. To connect the street to the backyard at the entry level, all spaces required by the program – living area, fireplace, kitchen, eating – are tucked to one side of the entry and yard door axis. The depth of living space is emphasized by the exposed plaster wall, detailing of reveals, and the lighting track. Exposed plastered surfaces are utilized on all ceilings, bathroom walls, the fireplace chimney wall, and on stair risers. The cathedral ceiling of the top level allowed the insertion of a sleeping / storage loft above the bathroom and stairwell.


Source: S+ Architecture

Location
Uvez Sk. Arnavutkoy , Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
1992
Dimensions
160 m2
Variant Names
Rowhouse at Bosphorus
Building Usages
private residence
residential
Keywords
ceilings