Apartment at Kurtulus
Istanbul, Turkey

A hundred year old apartment building in Istanbul’s crowded neighborhood Kurtulus underwent a major renovation by preserving historic shell and floor slabs intact. New touch to building is kept as invisible as possible yet adding the new simple, fresh aura to spaces. Original brick load bearing walls, cast iron beams were exposed after a careful surface cleaning. Light pastel colors are applied to most other walls to help strengthen the idea of flow of loft-like spaces to each other.

Source: S+ Architecture

Location
Bozkurt Mh. Sisli, Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
2014-2015
Dimensions
1800 m2
Variant Names
Apartment at Kurtulus
Building Usages
private residence
residential
Materials/Techniques
wood
metal
stucco
plaster
brick
Keywords
restorations