Ananta Legian Hotel
Bali, Indonesia
Taking its inspiration from traditional Balinese architecture and culture, the hotel uses local materials including different types of Balinese stone to achieve local architectural character, but at the same time the spacious, light-filled interiors indicate a modern setting, a new architecture in a traditional context. Working within the constraints of the long and narrow site, the architects created a swimming pool and reflecting pond at the centre, echoing the "latar" or open space at the centre of a traditional Balinese home. In the entrance, Glass Fiber Reinforced Concrete, albeit hand-carved with intricate traditional patterns, is used to shape the skin of the lobby, which allows constant air flow while providing protection from rain.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Bali, Indonesia
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2012
Dimensions
8,500 m²
Variant Names
Ananta Legian Hotel
Building Usages
hotel
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee