Al Zorah Pavilion
Ajman, United Arab Emirates
The Pavilion is a simple geometric form standing in the desert as one landscape within another. The 4,500 m2 multifunctional centre houses an internal auditorium of 150 seats extending outside, an exhibition space, a terrace café, a guest house at rooftop level and an administrative floor. It rests under a canopy, a folded roof reminiscent of the existing topography leading down to the water. To the south, it is clad with zinc shingles protecting it from sunlight and noise. The entrance is cut between the roofscape, and a walkway extends from its dark-tinted glass façade that takes visitors on a stroll into the landscape. The building is a "balcony" looking out towards Al Zorah’s mangroves.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Ajman, United Arab Emirates
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2015
Dimensions
5,620 m²
Variant Names
Al Zorah Pavilion
Building Usages
cultural center
public/cultural
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee