NEF Primary School
Istanbul, Turkey
The building is a 34-classroom school of three-to-five storeys constructed as an expanded replacement for an existing school in an area of dense, low-quality housing. The three rectangular blocks that make up the School have been recessed towards the edges of the plot, creating an open sports courtyard in the middle. The fourth and empty side of the plot is a semi­transparent boundary, preventing the School’s enclosure behind high walls, and an expression of its role as a neighbourhood social centre. A traditional reinforced concrete structure, stucco is used on the façades and, inside, reinforced structural elements were left exposed and infill materials are white, the only colour being the yellow of the floors.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2013
Dimensions
7,284 m²
Variant Names
NEF Primary School
Building Usages
school
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee