RE:Build
Zaatari, Jordan
In a large refugee camp, a school, comprising four classrooms and a staffroom and hosting 100 primary students at a time, has been built on a 16m2 plot. An 8m2 courtyard provides a safe space for children to pursue open-air activities. These re-deployable, modular, self-built, environmentally friendly community-oriented structures can be adapted so they could become a house, a clinic or a school. First, the scaffolding structure (here from lightweight MP scaffolding) is erected. Then two metal nets are put up that are covered by "hemp fabric" or smaller "steel net" on the sides of the structure and the created formwork is filled by sands, gravel or earth, ideally earth from the site.


Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Zaatari, Jordan
Images & Videos
Events
Completed 2014
Dimensions
160 m²
Variant Names
RE:Build
Building Usages
school
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee