Dogus Holding Headquarters
Istanbul, Turkey
This project involved the renovation of an existing reinforced concrete building with an emphasis on creating an open plan office system with fluid spatial configurations. This has been achieved through a reconsideration of the two existing buildings, a two-storey building and an adjacent five-storey building, as one single building, with the horizontal integration of the former with the first two floors of the latter, via interior streets formed with ramps, resulting in horizontal permeability and circulation. The "B" Block of the building contains a café, library, resting and meeting spaces which are popular with users as the building is situated at a distance from the facilities of the city centre.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2012
Dimensions
13,790 m²
Variant Names
Dogus Holding Headquarters
Building Usages
office building/complex
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee