Sahil Restaurant
Baku, Azerbaijan
On Absheron Bay on the Baku waterfront, the Sahil restaurant building houses three separate restaurants serving different cuisines within a single structure. The design of the building highlights these different functions through their placement on different levels and through the use of materials-on the facade, the lower level is clad in stone, the upper in wood, and the middle level connects the two with aluminium window frames. Outside, the building has a strong connection to the waterfront, with its situation among the trees of the waterfront promenade and with the easy access from the promenade to the ground level restaurant and café.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Baku, Azerbaijan
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2010
Dimensions
1,900 m²
Variant Names
Sahil Restaurant
Building Usages
restaurant
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee