Education Centre, Erasmus Medical Centre
Rotterdam, Netherlands
Following the essence of the 1960s design of the hospital, the second floor has been made the main floor and entrance of the complex once again. The new design provides a column-free roof following the existing diagonal construction lines and the 10m by 10m grid of the 2.5m trusses is subdivided in eight glazed triangles generating diffuse light. The original courtyard has been roofed and has become an enlightened and central Educational Square, where students from medical, paramedical and nursing programmes students meet, with several functions distributed on the three levels. Originally meant for students, the Center has now become a meeting point for 11,000 people, able to embrace and enhance the collective memory of current and new generations born, studying, and crossing paths.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Rotterdam, Netherlands
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2012
Dimensions
16,980 m²
Variant Names
Education Centre, Erasmus Medical Centre
Building Usages
hospital
health care
higher education facility
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee