Beirut Exhibition Centre
Beirut, Lebanon
This first cultural institution in the post-civil war reclaimed area of downtown Beirut, used an existing  hangar, relocated from a nearby site, which was re-clad and converted from a children entertainment centre to an art gallery. The cladding is composed of custom reflective anodised mirror aluminium panels, corrugated for structural stability, formed in a convex and concave geometry in order to create a myriad of reflections from the new city around it. Working with the topography, the temporary structure sits in a reflective pool, reflecting both building and context further into an immaterial state. A cafe concrete structure, designed as an incomplete shell to be occupied and designed by different artists sits next to a lush bamboo garden, extending the exhibition space outdoors.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Beirut, Lebanon
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2010
Dimensions
1200 m²
Variant Names
Beirut Exhibition Centre
Building Usages
exhibition hall
public/cultural
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee