Nada House
Siwa, Egypt
This is a fully restored residential house in which the main living quarters are on the first floor and the flat roof, while the ground floor has a more community-oriented use. This restoration has been achieved by using exactly the same methods and materials as people of this remote, unique oasis have been doing for centuries. Electricity has been installed throughout, plumbing on the first floor and in the guardroom. The first floor, in spite of all the mod cons, with its wooden floors, exposed beams, niches and alcoves dotting its curving walls, has an intimate, almost magical, atmosphere. The ground floor, though, reflects more the long history of the house; intervention during restoration work in this part was kept to a minimum.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Siwa, Egypt
Images & Videos
Events
Completed 2012
Dimensions
350 m²
Variant Names
Nada House
Building Usages
area conservation
urban design and development
house
residential
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee