Co-Habitation
Marrakesh, Morocco
Co-habitation started with a single intention: to build a place on a communal farm where friends and their children could experience alternative modes of domesticity and co-habitation, both within the home and between homes. Houses are constructed of adobe, concrete, and wood. Facing the mountains, and surrounded by orchards and a vegetable garden, two houses are positioned along a 160-metre-long line and, because of the linearity of the layout, each house disappears from the visual sight line of the other. By giving equal access to mountain views without seeing the other houses, a sense of privacy not through enclosure, but through a lack of visual proximity, is created. Interior and exterior spaces flow into each other.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Marrakesh, Morocco
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2014
Dimensions
300,000 m²
Building Usages
Keywords