Lamu Appartments
Lamu, Kenya
The goal to build apartments with one or two bedrooms and common utilities with shared costs in a large building was achieved through a combination of a traditional and contemporary construction methodology. The apartments have a contemporary layout with one and two bedrooms. The finishings of the walls are in traditional Lamu plaster (nyeru), combined with traditional Swahili decorations and wooden carvings, and niches are converted to lighting systems The ground floor was left as a common area with one-third becoming a cold hammam and swimming pool. Two ventilation towers are included to enhance the cross-ventilation inside the apartments, and a solar hot-water solar system with recirculation circuit is employed.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Lamu, Kenya
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2014
Dimensions
1,597 m²
Variant Names
Lamu Appartments
Building Usages
apartment building
residential
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee