Dusan Bagevic Kindergarten
Bijelo Polje, Montenegro
Commissioned by the Directorate of Public Works of Montenegro to replace an older structure that did not have the capacity for the increasing childcare and educational needs of the area, the Kindergarten and nursery provides flexible units across a basement, ground and first floor that can be configured to a variety of uses for a maximum of 120 children. The rooms for the children are oriented to the east and south, allowing maximum sunlight throughout the day. The sunlight is regulated using vertical and horizontal panels in different colours on the façade, which also lend a distinctive architectural expression to the building.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Bijelo Polje, Montenegro
Images & Videos
Events
Completed 2013
Dimensions
2,174 m²
Variant Names
Dusan Bagevic Kindergarten
Building Usages
kindergarten
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee