Panjang House
Poutianak, Indonesia
The design of this house, built on a limited budget, was inspired by the Dayak long house that is built on stilts with a raised ground floor (panggung system). The semi-private spaces on the ground floor of the house are open without walls and windows, allowing direct views towards the garden, or mini forest, a response to the deforestation occurring in the area. Private spaces are enclosed with windows facing the open corridor beside the garden. The floor and roof of the main structure are made of timber ( 90% recycled), while concrete is used to form the main structure of a smaller building on the southern part of the site.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Poutianak, Indonesia
Images & Videos
Events
Completed 2011
Dimensions
195 m²
Variant Names
Panjang House
Building Usages
house
residential
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee