4x12 Studio
Isfahan, Iran
The municipality’s decision to widen the street outside their house left a four-metre wide remnant of their old yard, which this architect couple decided to develop into an annex to be used as their architectural office. The site’s small size and proximity to the street posed a challenge to the architects’ desire for a light-filled, tranquil space. As a solution, they designed the two-storey interstitial space with a courtyard letting in natural light, connected to the working spaces. The structure’s double skin façade has an exterior skin clad in brick, linking it to the surrounding Safavid-era neighbourhood, and a white core on the interior letting in light and providing privacy, as well as a visual distinction between the old structure and the new.


Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Isfahan, Iran
Images & Videos
Events
Completed 2012
Dimensions
70 m²
Variant Names
4x12 Studio
Building Usages
office building/complex
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee