Mitsulift Headquarters
Dbaiyeh, Lebanon
The building developed around the headquarters of Mitsulift, which occupies its top floors. The remaining part of the building was put on the market as high-end office space, with retail on the ground floor. Modular construction was used in the vertical structure, the block walls, the glazing, the Alucobond ® coverings and the GRC cladding. To minimise the effects of direct sunlight and heat intake the ceiling height was raised, and recessed slit windows were created so that openings are in the shade on the east and west. Energy-efficient technological systems such as solar heating for hot water, VRV air-conditioning machines, LED and fluorescent lighting, energy recovery, and variable speed elevators are also used.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Dbaiyeh, Lebanon
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2012
Dimensions
3,322 m²
Variant Names
Mitsulift Headquarters
Building Usages
office building/complex
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee