Hyatt House Hotel
İzmit, Turkey

This hotel with 180 guest rooms is set on the same parcel of land as an existing shopping centre that had been designed by the same architectural firm. Although the hotel is designed as a separate business, it uses transitional spaces to create connections to the old shopping centre; these areas also provide new spaces for retail and restaurants. The hotel entrance is located on the opposite side of the complex to the shopping centre’s main entrance, to maintain privacy. Similarly, the hotel corridors are placed on the side facing the shopping centre’s mechanical enclosure so hotel rooms can have an unobstructed, south facing view.


Source: Aga Khan Trust for Culture

Location
İzmit, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2017
Dimensions
52,000 m²
Variant Names
Hyatt House Hotel
Original
Building Usages
hotel
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture