Teknopark Istanbul Headquarters
Istanbul, Turkey

The building’s design reflects science parks’ mission as locations for innovation that benefits humanity. As well as the science park’s administration and rentable areas for R&D companies, it includes a café, restaurant, exhibition hall and multipurpose room where employees from diverse backgrounds can meet and interact. A simple cube is transformed into an iconic overall form by skewing parts of some planes. The façade is double-layered: precast reinforced-concrete grid outside, aluminium-framed triple glazing within. This transformation of the façade system from surface to volume assists energy efficiency, noise control, daylighting and solar control in a structure that meets international "green building" standards. A central vertical cavity offers further natural lighting and ventilation. Interior spatial organisation is modular and flexible.


Source: Aga Khan Trust for Culture

Location
Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Associated Collections
Events
Completed 2017
Dimensions
19,880 m²
Variant Names
Teknopark Istanbul Headquarters
Original
Building Usages
office building/complex
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture