Renovation of Psychologists Clinic
Amman, Jordan
Renovation of a 1950s addition to a house, comprising a consultation space on the ground floor and the psychologist's private quarters on the upper floor. The terrazzo-tiled floor of the upstairs apartment was not changed but was covered with fitted Sisal matting. Several walls were added in order to provide insulation and conceal the structure (columns), which protruded into the space. The house was finished with a mixture of cement plastering and steel particles, and a system of exterior sliding steel panels was applied to provide seclusion and shade.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Amman, Jordan
Images & Videos
Documents
Associated Names
Events
1950, renovated 2000
Variant Names
Renovation of Psychologists Clinic
Psychologist's Clinic
Variant
Building Usages
health center
health care