Bilbeisi Residence
Shuna Janubiyya, Jordan
A two-storey, L-shaped residence, located in the southern part of the Jordan Valley near the client's old farm. An existing structure was renovated and a new segment added. The house contains a kitchen, bathrooms, dining and living spaces, and several bedrooms. The new addition comprises a roofed outdoor living room, which overlooks the courtyard. Its concrete columns are embedded in a cavity of cement blocked double walls, providing thermal insulation. Cost reducing measures involved using local building practices and materials such as acid-treated limestone and cement tiles.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Shuna Janubiyya, Jordan
Images & Videos
Associated Names
Events
2000
Variant Names
Bilbeisi Residence
Building Usages
private residence
residential
Keywords
courtyard houses