Prudential Tower
Kuala Lumpur, Malaysia
An attempt to identify a high-rise type more adapted to the tropics than the conventional glass tower. Issues of environmental control, heat gain and energy efficiency were of primary importance in the design. Budget cuts ruled out an expensive louvre system, so the sunscreens consist of mild steel floor grating, supported by an I-section arm bolted to the concrete structure. The cladding is of aluminium panels. The multi-faceted glass hood that covers the entrance lobby was conceived as a three-dimensional manifestation of the Pythagoras theorem.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, Malaysia
Images & Videos
Associated Names
Events
2000
Variant Names
Prudential Tower
Menara Prudential
Variant
Building Usages
office building/complex
commercial