Navab Safavi Residence
Isfahan, Iran
A plain, dilapidated structure was renovated and expanded to create a family home. The building is organised linearly, to fit the long and narrow site (10m by 70m). A central axis, which takes the form of a bridge, links its three layered components. The core of the house - the old building - contains the kitchen, guestrooms and a study, with bedrooms above. To the south is the public sphere, with a dining hall set over a pool. To the north is a private area with the children's bedrooms.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Isfahan, Iran
Images & Videos
Associated Names
Events
1998
Variant Names
Navab Safavi Residence
Navaab Safavi Residence
Variant
Building Usages
private residence
residential
Keywords
residential architecture
restorations
houses