Ece Marina Fethiye
Muğla, Turkey
The marina is designed to relate equally to two distinct environments: land and sea. The fragmented texture of its light steel and timber structures is a response to the forested site, allowing the complex to blend in with existing trees and vegetation. The arcade that runs along its front, on the other hand, connects the built form with the water by retracing the line of the shore. The marina complex contains offices, shops, restaurants, a bar, supermarket, wet areas, children's playground and an observation tower. Construction took just six months.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Muğla, Turkey
Images & Videos
Documents
Events
2004
Dimensions
Ground floor area: 1,049 m²; combined floor area: 1,781 m²; total site area: 6,148 m²
Variant Names
Ece Marina Fethiye
Building Usages
waterfront development
urban design and development
playground
recreation and sport
restaurant
commercial
store
commercial
market
commercial