House in Kranggan
Jakarta, Indonesia
The 'result of a continuous negotiation of the vernacular with modernity', the basic form of the house in Kranggan adapts the typology of the traditional Indonesian dwelling. Like traditional houses, it is cooled by a cross-ventilation grill placed beneath its pitched roof. Its layout is defined by the desire to blur interior and exterior: all the living spaces have an expansive relation to the garden. Construction and materials are conventional, reflecting the limited budget. The structure is of concrete cast in situ. Exterior and interior walls are of masonry with plaster finishes.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Jakarta, Indonesia
Images & Videos
Documents
Associated Names
Events
2004
Dimensions
Ground floor area: 110 m²; combined floor area: 132 m²; total site area: 420 m²
Variant Names
House in Kranggan
Building Usages
private residence
residential