House at Hua Guan Avenue
Singapore, Singapore
This family house is designed as a pleasure pavilion in a garden. Its walled enclosure, long linear pool and rhythmic architectural elements are all devices used in Islamic gardens from Spain to Indonesia, but given a contemporary twist. The party wall of the semi-detached house wraps over to define a circulation gallery along which the various rooms are aligned. The wrapping, folding language is continued throughout the project, from the boundary walls to the sliding timber screens of the bedroom balconies and the custom-designed furniture. A concrete frame structure is combined with stone cladding and timber louvres.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Singapore, Singapore
Images & Videos
Documents
Associated Names
Events
2001
Dimensions
Ground floor area: 339 m²; combined floor area: 578 m²; total site area: 772 m²
Variant Names
House at Hua Guan Avenue
Building Usages
private residence
residential