Akdurak House
Urla, Turkey
This house has grown with its owner (the architect who designed it). First conceived for a bachelor, it has become a home for an expanding family: a couple, two children - and their dogs. When the space threatened to get crowded, new solutions were created to accommodate new needs without disrupting the original concept. The structure combines concrete supports and solid stone walls, with 70 per cent of the stone being either extracted during the excavation of the foundations, or recycled from abandoned buildings. The roof tiles were similarly collected from ruined houses in nearby Urla.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Urla, Turkey
Images & Videos
Documents
Events
2004
Dimensions
Ground floor area: 290 m²; combined floor area: 530 m²; total site area: 5,000 m²
Variant Names
Akdurak House
Building Usages
private residence
residential