Al Lathiif Mosque
Bandung, Indonesia
This is not so much a restoration of a building, as a total remodelling. The height of the mosque has been raised - from 3.7 metres to 9 metres - to create a more serene ambience for the prayer hall and better air circulation, while the 'onion domes' on the towers have been replaced with pitched roofs, which are more in keeping with the local architectural idiom. The local community - including women - has been directly involved in raising funds for the renovation and in the decision-making process. Work is being carried out in phases, as funds become available.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Bandung, Indonesia
Images & Videos
Documents
Events
2005
Dimensions
Ground floor area: 892 m²; combined floor area: 1,076 m²; total site area: 1,225 m²
Variant Names
Al Lathiif Mosque
Building Usages
mosque
religious