Koç House
Bolu, Turkey
A forested landscape in the Western Black Sea region is the setting for this weekend house. The building was positioned carefully, to avoid disturbing existing trees and preserve the natural slope of the site. Local timber carcass construction techniques were reinterpreted utilising engineered wood, for maximum earthquake resistance, and cedar was used extensively, from the interior finishes to the exterior walls and the shingles on the roof. The accommodation - six rooms and six and a half bathrooms - is arranged around two axes that intersect at right angles. A separate 260 m2 building contains the servants' quarters.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Bolu, Turkey
Images & Videos
Documents
Events
2005
Dimensions
Ground floor area: 540 m²; combined floor area: 540 m²; total site area: 10,000 m²
Variant Names
Koç House
Building Usages
private residence
residential