Bargas Zakariah
Gopeng, Malaysia
This old house was not only restored, but was also re-sited to provide a retreat for a new generation of the family it belonged to. After a survey of dilapidations and labelling of materials, the structure was dismantled and moved 50 metres, to gain some distance from a trunk road. Most of the materials in the timber post-and-beam structure were reused. The only non-original items are the concrete staircase, the timber flooring and a portion of the roof tiles. The single new addition is an open deck to the rear - a place to enjoy views of the orchard.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Gopeng, Malaysia
Images & Videos
Documents
Events
2003
Dimensions
Ground floor area: 92 m²; combined floor area: 185 m²; total site area: 15,000 m²
Variant Names
Bargas Zakariah
Building Usages
private residence
residential