Darat al Funun Entry and Boundary Walls
Amman, Jordan
The project devised a visual structure for a new facade for an arts foundation, giving it a less domestic and more institutional appearance. It also involved some general preservation work on three 1920s houses. The idea for the layered form of the new facade emerged from the nature of the site itself - a complex stratification of diverse historical layers. Rather than attempt a nostalgic interpretation of the site’s historical content, the strategy was to add another layer hybridising the two elements - concrete and stone - that set the cadence of the surrounding neighbourhood.

Source:

The Aga Khan Trust for Culture, 2011.
Location
Amman, Jordan
Images & Videos
Documents
Associated Names
Part of Site
Events
2005
Variant Names
Darat al Funun Entry and Boundary Walls
Building Usages
art center
public/cultural