Double Skin House
Lavasan, Iran
This house is located in a complex of villas where local regulations dictate that buildings must be placed to one side of the site, maximising green space. The design establishes a harmonious connection between built and natural environment by encasing the glass and steel house in a louvred skin. The skin contains a continuous path up from the courtyard to the first floor terrace via ramp and staircase and down to the ground floor via a curving internal stair. This defines a loop of dynamic circulation that offers various perspectives of the surrounding mountains and fields, while at the same time creating a new landscape within the house itself.

Source:

The Aga Khan Trust for Culture, 2011.
Location
Lavasan, Iran
Images & Videos
Documents
Events
2003
Variant Names
Double Skin House
Building Usages
private residence
residential