Low Energy Office
Putra Jaya, Malaysia
Built to house Malaysia’s Ministry of Energy, Water and Communication, the Low Energy Office is intended to showcase energy-efficient building practice and stimulate awareness of environmental issues. Rising six storeys, it is centred around a large atrium that draws in light and provides natural ventilation using the stack effect, with hot air emitted through a flued skylight. Other passive energy-efficient features included careful orientation of the building, the use of sun shades and recessed windows, and a raised second roof that shades the flat roof below. The building also makes use of photovoltaic energy, recycled rainwater and energy-efficient mechanical features.

Source:

The Aga Khan Trust for Culture, 2011.
Location
Putra Jaya, Malaysia
Images & Videos
Documents
Events
2004
Variant Names
Low Energy Office
Building Usages
office building/complex
commercial