Hap Seng Star Mercedes Benz Service Centre
Petaling Jaya, Malaysia
The challenge for this service centre was to adapt Mercedes Benz’s corporate design guidelines to local climate and environmental considerations. Promoting the brand identity, the centre is set parallel to a major road with its roof tilted back from a high curtain wall to create the maximum frontage. Its revealed steel structure suggests technological awareness, while extensive use of glass conveys transparency. But there are also energy-saving features: an internal courtyard draws in natural light; mechanical sun shades and bamboo plants reduce solar gain on the western façade. A strict waste management system is also integral to the design.

Source:

The Aga Khan Trust for Culture, 2011.
Location
Petaling Jaya, Malaysia
Images & Videos
Events
2007
Variant Names
Hap Seng Star Mercedes Benz Service Centre
Building Usages
auto mechanic
commercial