Beit Halochem Rehabilitation Centre
Be’ér Sheva‘, Israel
Sharp, clean lines characterise the architecture of this complex for the rehabilitation of the disabled, located on the edge of the Negev desert. Constructed of cast-in-place concrete, the facility accommodates such functions as housing, sports, dining, physiotherapy and administration in a schema that takes advantage of the topography to create essentially two ground floors interconnecting five monolithic units with heights up to three storeys. A thin roof is employed as one of the ground floors, interlocking, and interconnecting the vertically-stacked units that are also connected through a series of corridors and bridges. The spaces in-between the buildings, connected by thin bridges, are treated as courtyards for public use.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Be’ér Sheva‘, Israel
Images & Videos
Associated Names
Events
2010
Variant Names
Beit Halochem Rehabilitation Centre
Building Usages
specialized center
health care
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee