Akel Kavacik Office Building
Istanbul, Turkey
Since the landowner and construction firm agreed to share the property value equally, the design is based on two symmetrical masses. The façade and plan were set on a modular grid pattern. External louvres, which allow interior climate control, vary in colour. The play of sunlight produces a dynamic façade. Office spaces are adjustable. Their independent zoning is set around four major columns that allow negative spaces such as lounges or even enclosed spaces to be formed. On the upper levels there are terraces and administrative offices. A prefabrication system allowed swift construction.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Istanbul, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
2009
Variant Names
Akel Kavacik Office Building
Building Usages
office building/complex
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee