Turkcell Technology Research and Development
Kocaeli, Turkey
The Center is built on a slope overlooking the sea in a tax-exempt technology zone 55 km from Istanbul. The design stems from the idea of ‘returning what was taken from the land’ and is realised through a green roof in exchange for the land upon which the building is constructed. Offices buffered by the entrance hall are located towards the view. Social areas including a gym, saunas, sleeping units and relaxation areas are organised laterally adjacent to the entrance. Natural daylight is maximised throughout the building. Materials are used sparingly in this reinforced concrete building and the interior reveals exposed concrete surfaces and services.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Kocaeli, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
2009
Variant Names
Turkcell Technology Research and Development
Building Usages
university
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee