Abu Hindi School
Wādī Abū Hindī
This project refurbishes an existing, stringently regulated school in an area of the West Bank where no volumetric reshaping is permitted. Nine sheet-metal structures were unsuitable for the harsh climate and consequently improvements were made for natural ventilation and thermal insulation. New sandwich-panel roofs were installed, which were raised and tilted with 30- and 60-centimetre openings on each end, effectively ventilating the classrooms. The metal walls could not be replaced and were instead shaded with a mobile bamboo-cane panel on the exterior, and, on the interior, clad with a ‘pisé’ wall for thermal insulation and finished with lime plaster. New wooden flooring was also installed for insulation.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Wādī Abū Hindī
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2010
Dimensions
193 m²
Variant Names
Abu Hindi School
Building Usages
school
educational
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee