New Campus for Al-Najah National University
Nablus, Palestine

This project is designed so that its buildings are arranged in rows forming terraces that follow the site’s contour lines. The campus features an internal road that loops along its inner border and incorporates two main circulation spines to express a hierarchy of spaces along both the “Educational Spine” and the “Student Facilities Spine.”

 

The campus’s zoning arrangement places the sports facilities, the university mosque, the medical faculties, and the hospital at the edges of the site so that they may serve both the university community and adjacent neighborhoods.This project is designed so that its buildings are arranged in rows forming terraces that follow the site’s contour lines. The campus features an internal road that loops along its inner border and incorporates two main circulation spines to express a hierarchy of spaces along both the “Educational Spine” and the “Student Facilities Spine.”

 

The campus’s zoning arrangement places the sports facilities, the university mosque, the medical faculties, and the hospital at the edges of the site so that they may serve both the university community and adjacent neighborhoods.


Sources:

"2001 News: September 2001." Center for the Study of the Built Environment (CSBE), September 2001.

"2001 News: October 2001."  Center for the Study of the Built Environment (CSBE), October 2001.

"An Najah National University Hospital." Consolidated Consultants Group.


Location
, Nablus, Palestine
Images & Videos
Documents
Associated Names
Part of Site
Associated Collections
Events
Design 2001
completed 2010 and on-going
Dimensions
Total project area 120,000m²; 8,000m²; (School of Physical Education); 4,500 m² (restaurant and shops); 11,700m² (gym); 31,500m² (hospital)
Variant Names
New Campus for Al-Najah National University
An-Najah National University
Building Usages
hospital
health care
university
educational