Camille Edouard Dreyfus Chemistry Building
Cambridge, United States
Dreyfus was designed to express its location at a major campus intersection. One end of the 5-story rectangular building cantilevers out to create an open portico over an important pedestrian path that continues straight through to meet other walkways. The building is linked into MIT’s campus network by a 3-story bridge and three underground tunnels.
The interior of Dreyfus was renovated in 2003; its plastic-faced and board-formed concrete exterior remain intact.


Source:

“Camille Edouard Dreyfus Chemistry Building, MIT | I.M. Pei Foundation.” I.M. Pei Foundation. Accessed September 15, 2022. https://impeifoundation.org/works/camille-edouard-dreyfus-chemistry-building-mit/. Archived at: https://perma.cc/3Y8P-WXX9.

Location
Cambridge, United States
Images & Videos
Associated Names
Events
1967
2003 renovation
Variant Names
Camille Edouard Dreyfus Chemistry Building
MIT Department of Chemistry
Alternate
Building 18
Alternate
Related Sites