Terracity Retail and Lifestyle Centre
Antalya, Turkey
The shopping mall is designed around a linear atrium space punctuated with vertical circulation serving three basements, ground floor and three floors above ground including a roof garden. Car parks are located in two basements and retail units in the first basement and upper floors. Restaurants, food courts, cinemas and roof terraces provide entertainment and amenity space. Antalya’s Mediterranean climate guided the design of all interior and exterior volumes according to sun control. Externally the building responds to its context through the use of coloured and textured facade materials. A green roof, sunshades, water source heat pump, double-skin and ventilated facade are integrated into the design.

Source: Aga Khan Trust for Culture
Location
Antalya, Turkey
Images & Videos
Associated Names
Events
2011
Variant Names
Terracity Retail and Lifestyle Centre
TerraCity Retail and Lifestyle Center
Variant
Building Usages
shopping center
commercial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Nominee